Percheziții pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu susținerea unor examene universitare/examene de licență

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ziua de 4 iulie 2024, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 județe și Structura centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară/vehicule/corporale, la locații de pe raza municipiului București și a 10 județe (Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu susținerea unor examene universitare/examene de licență la o universitate privată din municipiul Brașov.

De asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere emise față de 15 persoane, dintre care 8 agenți de poliție și un subofițer jandarm, pentru audieri la sediul unității de parchet.

În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență.

În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Structura centrală, precum și a Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy