Egyetemi vizsgákkal/államvizsgákkal kapcsolatos korrupciós bűncselekmények bizonyítására irányuló házkutatások

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. július 4-én a Brassói Ügyészség ügyészei által kiadott delegálási utasítások alapján az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) – Brassó Megyei Korrupcióellenes Szolgálatának igazságügyi rendőrei további 9 megye DGA struktúráinak és a Központi Struktúra kollégáival együtt 20 ház- és járműkutatási, illetve testi motozási parancsot hajtottak végre Bukarestben és 10 megyében (Fehér, Buzău, Dâmbovița, Konstanca, Kovászna, Hargita, Prahova, Galac, Vrancea és Giurgiu) egy olyan büntetőügyben, amely egy brassói magánegyetemen történő egyetemi vizsgákkal/államvizsgákkal kapcsolatos korrupciós bűncselekmények elkövetésére vonatkozik.

Emellett elfogatóparancsot hajtottak végre 15 személy, köztük 8 rendőr és egy csendőrségi altisztre vonatkozóan az ügyészség székhelyén történő meghallgatások céljából.

A bűnvádi cselekmények eredményeként ugyanis felmerült a megalapozott gyanú, hogy 2023 és 2024 között a magán felsőoktatási intézmény több hallgatója közvetlenül vagy közvetve különböző pénzösszegeket és javakat adott egy tanárnak azzal a céllal, hogy a tanulmányi év során a vizsgákon vagy az államvizsgán átmenjen.

A büntetőügyben vesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés és befolyásszerzés bűncselekménye miatt folyik nyomozás.

A jelen ügyben végrehajtott eljárási cselekményekkel kapcsolatban szeretnénk kijelenteni, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, további részletekkel fogunk tudni szolgálni.

Információs és Közkapcsolati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy