Perioada zilelelor libere ocazionate de celebrarea Anului Nou îi va găsi pe polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Harghita la datorie

0

Articol disponibil în: Română

Cu ocazia sărbătoririi Anului Nou, polițiștii din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Harghita vor fi pregățiti să intervină, pentru a preîntâmpina orice situație de risc a cetățenilor, obiectivul principal al acestora fiind reprezentat de menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul întregului județ, în special în cadrul adunărilor publice organizate pentru celebrarea Revelionului, prevenirea și descurajarea faptelor de natură antisocială, precum și desfășurarea în bune condiții a circulației rutiere pe drumurile din județ, îndeosebi în zonele intens circulate.

Pentru ca zilele de sărbătoare să nu fie umbrite de evenimente nedorite, cetățenilor le transmitem următoarele recomandări:

Pentru cei care se deplasează cu autovehiculul în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren, să manifeste maximă prudență în condus, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare și alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori alte substanțe psihoactive, sau dacă se simt obosiți, să parcheze doar în locuri special amenajate, fără a bloca căile de acces.

Pentru unii dintre dumneavoastră, trecerea în Noul An va fi marcată în alt loc decât acasă.

Luaţi aminte ca, în eventualitatea în care plecaţi de acasă, să verificaţi dacă sistemele de acces în locuinţă (uşi şi ferestre) sunt asigurate corespunzător, prin închidere şi încuiere, pentru a evita producerea de evenimente cu consecinţe în plan patrimonial.

Totodată, polițiștii vă recomandă  să nu cumpărați și să  nu comercializați articole pirotehnice interzise și nu lăsați astfel de articole la îndemâna copiilor sau să le folosiți în preajma animalelor, astfel de acțiuni putând duce la rănirea persoanelor sau a animalelor, incendii, sau distrugeri de bunuri.

În cadrul adunărilor publice cetățenilor participanți le este recomandat să respecte recomandările făcute de organizatorii sau împuterniciţii acestora sau de către organele de ordine, să nu desfășoare activități de natură a împiedica desfăşurarea normală a acestor adunări şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale, precum și să nu introducă băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente.

De asemenea, atât pentru conducătorii auto cât şi pentru toţi cetăţenii, în situaţii în care există riscuri şi vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, vă recomandăm să apelaţi Poliţia, prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Poliţiştii harghiteni acţionează pentru liniştea semenilor lor, dorindu-le ca anul 2024 să le aducă sănătate şi frumoase împliniri!

                                                                 La mulți ani!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy