Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 30 de persoane au primit ajutor de la echipajele de salvatori harghiteni

Foto: SMURD Harghita

 

În acest sfârșit de săptămână, echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 33 de intervenții SMURD. La nivel județean, 4 copii și 29 persoane adulte au primit asistență medicală de urgență, în cazul a două accidente rutiere, 13 afecțiuni medicale și 18 traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Un accident rutier soldat cu victime a avut loc vineri, pe DN 13A, în localitatea Lupeni. După acordarea asistenței medicale de urgență de către echipajul SMURD aflat la fața locului, o victimă de 19 ani, cu plagă la nivelul piramidei nazale, a fost transportată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigații suplimentare.

Un alt accident rutier s-a petrecut sâmbătă, tot pe DN 13A, zona Chirui, unde paramedicii SMURD au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei tinere, în vârstă de 18 ani, cu hematom occipital și dureri la nivelul membrelor superiore și inferioare, aceasta fiind transportată de urgență la spital, pentru investigații suplimentare.

Pentru avertizarea populației au fost transmise 7 mesaje prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși) în comuna Voșlăbeni (sat Izvoru Mureșului), comuna Păuleni-Ciuc (sat Șoimeni), Băile Homorod, comuna Leliceni (sat Fitod) și comuna Șimonești (sat Bențid).

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.