Peste 80 de firme din România şi Ungaria participă la Târgul Bunurilor de larg consum de la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Peste 80 de firme din România şi Ungaria participă la Târgul Bunurilor de larg consum de la Miercurea Ciuc,manifestare ajunsă la a 26-a ediţie şi considerată cea mai mare din regiune. Într-un spaţiu expoziţional de 1800 de metri pătraţi, în interiorul patinoarului ‘Vakar Lajos’ din Miercurea Ciuc, acolo unde de obicei se ţin meciurile de hochei, dar şi în exterior, pe 3000 de metri pătraţi, expun firme care prezintă produse dintre cele mai diverse, de la industrie alimentară, mobilier, îmbrăcăminte, utilaje, aparate de uz casnic, soluţii ecologice pentru încălzit şi produse cosmetice şi până la obiecte de artizanat.

Directorul expoziţiei, Csipor Attila, a declarat că în acest an sunt prezente la Expo Ciuc peste 20 de firme din Ungaria, numărul fiind mai mare decât anul trecut, întrucât în ţara vecină se derulează un program de sprijinire a agenţilor economici care doresc să îşi dezvolte afacerile peste hotare. Potrivit sursei citate, experienţa de 26 de ani a evenimentului arată că aproximativ 60 la sută dintre firme participă în mod constant, ‘expoziţiile fiind esenţiale pentru ei pentru a-şi comercializa produsele şi a pătrunde pe piaţă’, în vreme ce restul expozanţilor vin doar pentru a găsi parteneri de afaceri.

Prezent la deschiderea festivă, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi-a exprimat speranţa că în timpul expoziţiei se vor încheia mai multe parteneriate şi a punctat faptul că autorităţile trebuie să fie ‘prietene’ cu întreprinzătorii, susţinând că este nevoie de schimbarea legislaţiei pentru ca autorităţile locale şi judeţene să poată derula programe de sprijinire a întreprinzătorilor.

„Legislaţia în privinţa dezvoltării vieţii economice ne stopează, chiar dacă avem bani ne este foarte greu să găsim o bază juridică pentru derularea programelor de sprijinire a celor întreprinzătorilor. Cred că trebuie schimbată legislaţia ca să putem să-i ajutăm pe întreprinzători, pentru că eu cred că nu se poate vorbi despre crearea locurilor de muncă fără un aport real al autorităţilor locale şi judeţene”, a declarat Borboly Csaba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy