Több mint 80 romániai és magyarországi cég vesz részt a csíkszeredai fogyasztási cikkek vásárán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

26. alkalommal nyitotta meg kapuit a Fogyasztási cikkek nemzetközi vására Csíkszeredában, a Vákár Lajos műjégpályán, 1800 négyzetméter belső és 3000 négyzetméter külső kiállító felületen. A kiállító cégek változatos termékkínálattal várják a látogatókat élelmiszeripari termékektől, bútor, ruházat, gépek, háztartási cikkek, környezetkímélő fűtés, kozmetikai termékeken át egészen a kézműves termékekig.


Csipor Attila, az expó igazgatója elmondta, hogy idén 20 magyarországi cég van jelen. Ez a szám nagyobb a tavalyinál, mert a szomszédos országban a termékeiket külföldön is népszerűsíteni akaró vállalkozókat támogató program zajlik. 26 év tapasztalatából az derült ki, hogy a kiállító cégek 60 százaléka állandó résztvevője a kiállításnak. „Fontos a megmutatkozás a piacra való betörés miatt és a termékeik értékesítése szempontjából”, mondja az igazgató, míg vannak, akik üzleti partnereket keresnek.

A megnyitó ünnepségen jelenlevő Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke, reményét fejezte ki partneri együttműködések megkötésére és kihangsúlyozta, hogy a hatóságok a vállalkozók ’barátai’ kellene legyenek és, hogy a törvénykezésnek meg kell változnia, lehetőséget adva a helyi és megyei hatóságoknak a vállalkozókat támogató programok megvalósítására.

„A gazdasági élet fejlődését akadályozza a jelenlegi törvénykezés, ugyanis az anyagi alapok megléte mellett nehéz jogi alapot találni a vállalkozók támogatására. Munkahelyteremtésről csak a helyi hatóságok tényleges hozzájárulása esetén beszélhetünk”, nyilatkozta Borboly Csaba.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy