Péter Magyar, vocea opoziției: „FIDESZ folosește maghiarii din Transilvania pentru voturi”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Péter Magyar, liderul opoziției din Ungaria, atrage atenția asupra manipulării politice din Transilvania de către FIDESZ.

În cadrul celei mai mari demonstrații politice din ultimii ani din Ungaria, Péter Magyar a devenit figura centrală a opoziției, aducând în discuție aspecte sensibile legate de FIDESZ, comunitatea maghiară din Transilvania și alianța surprinzătoare cu UDMR.

Cu sute de mii de oameni adunați în Piața Kossuth din Budapesta, Magyar a fost în centrul atenției, vorbind despre starea actuală a lucrurilor în Ungaria și întrepătrunderea dintre biserică și stat. Dar unul dintre subiectele principale a fost relația complicată dintre FIDESZ și maghiarii din Transilvania.

Magyar a evidențiat faptul că, din ce în ce mai mulți maghiari din Transilvania devin conștienți că sunt folosiți de FIDESZ pentru obținerea de voturi. El a subliniat existența oligarhilor în regiune și cum aceștia, împreună cu FIDESZ, utilizează investiții inutile pentru a manipula opinia publică și a obține susținere politică.

Într-un interviu pentru Radio Târgu Mureș, Magyar a fost întrebat despre relația dintre FIDESZ și UDMR. El a dezvăluit că, deși aceste două partide au fost dușmani în trecut, acum au o alianță politică. FIDESZ, care inițial a fost împotriva UDMR-ului și a susținut alte partide și lideri, s-a aliat cu UDMR pentru a obține voturi la alegerile parlamentare, potrivit Transtelex.ro.

Magyar a descris această alianță ca fiind un exemplu al lipsei de principii din partea FIDESZ. El a menționat că sunt politicieni corecți în UDMR, dar FIDESZ se concentrează pe putere și bani, indiferent de alianțele politice.

Pe de altă parte, în discuția despre Transilvania, Magyar a exprimat iubirea sa pentru regiune, remarcând dezvoltarea sa, în special a orașului Cluj-Napoca, comparând-o cu unele orașe maghiare. El a evidențiat că, în ciuda evoluției, Transilvania este încă un loc important pentru el.

În concluzie, Magyar a subliniat că poate colabora cu oricine, dar nu consideră necesară o coaliție cu UDMR pentru a avea o bună colaborare între el și partidul său. El a făcut paralele între politica FIDESZ în Transilvania și în alte regiuni, sugerând că FIDESZ se folosește de economiile și politicienii din țările vecine pentru putere politică.

Péter Magyar a devenit o voce puternică a opoziției în Ungaria, aducând în discuție teme importante legate de politică, relația cu comunitatea maghiară din Transilvania și alianța cu UDMR. Este evident că, în contextul politic complex, aceste subiecte vor continua să fie în centrul atenției înaintea alegerilor europarlamentare din 9 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy