S-a încheiat Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, ediția 2023 (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 8-16 iulie, Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc ne-a oferit o adevărată călătorie în timp în Epoca de aur a Transilvaniei, atrăgând muzicieni europeni și transilvăneni, alături de talente locale. Pe lângă concerte, evenimentele însoțitoare au fost, de asemenea, foarte populare.

În cele nouă zile ale festivalului, au avut loc 29 de evenimente, cu 15 concerte, un tur muzical de istorie locală, o lansare de carte, o degustare de vinuri, o cină muzicală, o zi renascentistă dedicată copiilor, activități pentru copii, prezentări științifice și gastronomice despre muzica veche și tururi ghidate. În acest an, pentru prima dată, penitenciarul, în colaborare cu Oboe Band, au oferit deținuților șansa de a se bucura de o experiență de muzică veche. De asemenea, s-a stabilit o colaborare mai strânsă cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Harghita, unde Oboe Band a adus, de asemenea, muzică timpurie copiilor din centrul de pe strada Progresului, pe lângă acesta, unii dintre copiii din sistem au participat la Universitatea de Vară de Muzică Veche sau au făcut voluntariat la festival.

Anul acesta, 14 formații din cinci țări au concertat în nouă locații. Le mulțumim artiștilor pentru o experiență muzicală de neuitat: Prisma (DE), Madéfalvi Schola (RO) & Canlar (HU), Kájoni Consort (RO), Carmina Renascentia (RO), Concerto Spiralis (RO, HU), Gábor Előd (RO), Oboe Band (RO, HU, DE), Kónya István (HU), Orchestra Barocă a Festivalului (HU, RO, DE), Codex (RO), Musica Historica (HU), Trei Parale (RO), Duo Vargfot (NO, CH), Dador Projekt (HU).

Un număr mare de studenți s-au înscris, de asemenea, la cea de-a XV-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche, care a avut loc în perioada 9-14 iulie, iar săptămâna de reflecție muzicală, dezvoltare și repetiții comune a fost încununată de un concert final deschis publicului larg. În cifre: nouă cursuri de măiestrie, trei cursuri practice deschise tuturor participanților, zece profesori, trei acompaniatori, trei traducători și 82 de studenți participanți din patru țări.

Suntem recunoscători tuturor reprezentanților mass-media, partenerilor, furnizorilor de servicii, artiștilor, profesorilor, elevilor, personalului însoțitor, traducătorilor, cursanților și voluntarilor pentru dăruirea lor și pentru prezența neîntreruptă a publicului de-a lungul istoriei festivalului.

Ne vedem anul viitor!

Angéla Ferencz, managerul Centrului Cultural Județean Harghita

Ignác Filip, directorul artistic al Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc

Gabriella Fazakas, managerul de programe al Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy