Polițiștii harghiteni, rezultate notabile în urma activităților desfășurate la acest sfârșit de săptămână

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 16 iulie 2022, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și Mureș, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Gheorgheni, în localități din județele Harghita și Mureș.

„În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat au fost identificate patru persoane, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 34 și 69 de ani, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi întreprins activități infracționale, mai exact ar deține și comercializa cantități mari de tutun vrac.
Astfel, a fost depistată cantitatea totală de 174 kg tutun de fumat (130 kg tutun frunze uscat și 44 kg tutun mărunțit), în valoare de circa 25.000 lei, 140 fire țigarete aparținând unei mărci cunoscute care aveau un regim special pentru comercializare, înscrisuri, 3 telefoane mobile aparținând persoanelor în cauză, două cântare electronice, un dispozitiv improvizat de mărunțit tutunul și un aparat de făcut țigări, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, au fost identificate două culturi de tutun de fumat care se întind pe o suprafață de circa 31 de ari.
În urma acestei acțiuni, a fost pusă în aplicare măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de trei suspecți.”, informează IPJ Harghita.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de  „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform Legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal al României.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al criminaliștilor din județele Harghita și Mureș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy