Figyelemre méltó eredményeket mutathatnak fel a Hargita megyei rendőrök a hétvégi tevékenység nyomán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2022 július 16-án a Hargita és Maros Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrei hat, a Gyergyószentmiklósi Törvényszék által kiadott házkutatási parancsot hajtottak végre Hargita és Maros megyei településeken.

„Az elvégzett tevékenységek és a begyűjtött bizonyítékok nyomán négy személyt azonosítottak, három 34 és 69 év közötti férfit és egy nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók bűncselekmények elkövetésével, pontosabban a gyanú szerint nagy mennyiségben birtokolnak és értékesítenek ömlesztett dohány.

Összesen 174 kg fogyasztási dohányt (130 kg szárított leveles dohányt és 44 kg zúzott dohányt) találtak, mintegy 25.000 lej értékben, 140 darab cigarettaszálat, amely egy jól ismert márkához tartozik, amelyre speciális értékesítési szabályozás vonatkozik, iratokat, 3 db mobiltelefont, amelyek az érintett személyek tulajdonai, két elektronikus mérleget, egy rögtönzött dohányzúzó készüléket és egy cigarettakészítőt, melyeket a nyomozás folytatása érdekében foglaltak le. Két dohányültetvényt is azonosítottak, mintegy 31 hektáros területen.

Ezt követően három gyanúsítottal szemben 24 órás őrizetbevételt alkalmaztak”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

A nyomozás folytatódik „jövedéki adóköteles és jelölésköteles termékek meg nem jelöléssel, nem megfelelő jelöléssel, illetve hamis jelöléssel történő birtoklása adóraktáron kívül és értékesítése Románia területén” bűncselekmény elkövetése miatt Románia adótörvénykönyve 227/2015-ös törvénye értelmében.

A rendőrség a Különleges Bevetési Szolgálat harcosainak, valamint a Hargita és Maros megyei bűnügyi rendőrség támogatását élvezte.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy