Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

SONDAJ: Majoritatea românilor susțin nevoie unui plan de țară pe termen lung și au ales pe ce trebuie să se axeze

SONDAJ: MAJORITATEA ROMÂNILOR (61%) SUSȚIN NEVOIA UNUI PLAN DE ȚARĂ PE TERMEN LUNG PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI: ECONOMIA-SUBIECTUL PRINCIPAL AL STRATEGIEI

Sondajul de opinie realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Rurală) la solicitarea Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) în perioada noiembrie – decembrie 2018, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%, a evidențiat un aspect deosebit de important: România are nevoie de un PLAN DE ȚARĂ (o strategie) pe termen lung cu privire la economie, investiții, industrie, infrastructură, sănătate, învățământ, etc.Astfel, 61% dintre respondenții chestionați au declarat că România are nevoie de un PLAN DE ȚARĂ pe termen lung, 11% dintre participanții la acest sondaj au declarat că România nu are nevoie de o strategie pe termen lung, iar 28% dintre respondenți au declarat că nu știu sau nu răspund la această întrebare.De asemenea, în legătură cu aspectele care ar trebui să stea la baza elaborării strategiei de țară, respondenții au declarat că articularea strategiei de țară trebuie să se axeze pe: economie, investiții, industrie (22%), infrastructură (11%), prevenirea corupției (7%), crearea de locuri de muncă (6%), îmbunătățirea sistemului de sănătate (5%), dezvoltarea agriculturii și a învățământului (4%), creșterea nivelului de trai și stoparea plecării tinerilor în afara granițelor țării (câte 3% fiecare), stabilitatea politică și a clasei politice, dar și îmbunătățirea calității actului de justiție (câte 2% fiecare).

România nu a avut în ultimii 28 ani niciun Plan de Țară pe termen lung. A avut obiective importante stabilite din afara României și susținute din interior, dar niciodată un plan, o strategie proprie care să pună dezvoltarea economiei în centrul său pe termen lung și care să fie respectată și aplicată de toate partidele. Mă bucură nespus răspunsul românilor, iar CNMR și confederațiile patronale din cadrul ARMIS își vor pune la dispoziție toată expertiza necesară pentru construirea unui astfel de plan și vor funcționa ca un garant al respectării lui de către toate partidele politice care vor guverna. Diferențele ideologice și de abordare doctrinară sunt de înțeles, ÎNSĂ pe obiective majore de dezvoltare și modernizare a României avem nevoie de o viziune integrată și UNICĂ. Aderarea la UE și NATO pot funcționa ca model de consens și în acest caz„, a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.