Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, laureatul al Premiului Pro Harghita al consiliului județean

Consiliul Județean Harghita acordă în fiecare an cel mai prestigios premiu al său, Premiul Pro Harghita, acelor persoane care au contribuit la reputația județului prin activitățile lor deosebite, atât pe plan local, cât și național.

În acest an, Laureatul comunității românești, a fost Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, decernarea premiului având loc în data de 22 mai, în Sala de Marmură a consiliului județean.

Decernarea premiului a debutat cu un moment artistic susținut de Grupul vocal-instrumental și de dansuri populare al Căminului Cultural Voșlăbeni, coordonat de Colceriu-Dandu Mihai și doamna profesor Bucur Crina.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat în discursul său importanța credinței și a Bisericii ca factori de coeziune în comunitate, apreciind „Comunitatea fără Biserică nu există, iar credința în Dumnezeu și ceea ce ne oferă preoții ne fac să luăm decizii înțelepte, bazate pe solidaritate”.

Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și-a exprimat recunoștința pentru onoarea de a-i fi acordată Distincția cu titlul Premiul Pro Harghita, mulțumindu-le celor prezenți.

Trebuie să fim recunoscători, pentru că Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Evrei, capitolul 12, ne spune așa –trebuie să fiți recunoscători. Pe de o parte ne smerim pentru că nu am făcut decât ceea ce trebuie să facem iar pe de altă parte suntem recunoscători față de dragostea care izvorăște din preaplinul iubirii frățiilor voastre (…)Episcopul trebuie să fie luat în primul rând dintre oameni și pus pentru mântuirea oamenilor” a precizat Preasfinția Sa.

Laudatio, în onoarea Preasfințitului Andrei, a fost rostit de consilierul județean, Costin Hirlav, acesta subliniind – „Cuvântul și faptele ierarhului nostru de zi cu zi, bunătatea și smerenia, corectitudinea și consecvența, au întărit credința enoriașilor în Biserica Ortodoxă, în care caută sprijin în momentele de bucurie dar și în cele de cumpănă”.

Consilierul județean, Teodor Constantin Dobrean, a încheiat evenimentul, mulțumindu-i Preasfinției Sale pentru bogata și multipla activitate bisericească, culturală și educațională desfășurată la nivelul judeţului Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.