Prefectura județului Bacău nu dorește să se implice în readucerea în starea iniţială a cimitirului din Valea Uzului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prefectura judeţului Bacău nu doreşte să intervină în readucerea în starea iniţială a cimitirului militar din Valea Uzului, deoarece nu se simte competentă să facă acest lucru – a declarat miercuri, 2 martie,  portalului Krónika, citat de MTI.

Instituţia Prefectului judeţului Bacău, ca şi Consiliul Local al comunei Sânmartin din judeţul Harghita, a fost implicată în calitate de reclamant în procesul de anulare a autorizaţiei de construcţie a parcelei româneşti amenajate ilegal, a cărui hotărâre definitivă a fost pronunţată pe 10 februarie

Curtea de Apel Bacău a considerat ca nefondat recursul oraşului Dărmăneşti din judeţul Bacău şi a menţinut hotărârea primei instanţe, care a anulat autorizaţia de construcţie pentru parcela românească din cimitir şi a dispus demolarea construcţiei ilegale.

Prefectura judeţului Bacău a declarat pentru Krónika că nu se simte competentă în executarea hotărârii instanţei. La întrebarea portalului legată de punerea în aplicare a sentinţei, prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel a răspuns că informaţiile ar trebui obţinute de la primăria din Sânmartin şi de la Prefectura judeţului Harghita. Potrivit hotărârii guvernului 299/2010, cimitirul militar aparţine proprietăţii publice a localităţii Sânmartin din judeţul Harghita – a explicat prefectul.

Conform hotărârii pronunţate în primă instanță, demolarea crucilor de beton este responsabilitatea primăriei din Dărmăneşti, iar acest lucru a fost confirmat şi de hotărârea definitivă a curţii de apel, iar prefectul, în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu, este responsabil pentru respectarea legii în România – scrie portalul Krónika.

Sándor Birtalan, primarul UDMR al comunei Sânmartin, a declarat după hotărârea definitivă că vor aştepta notificarea oficială şi în funcţie de aceasta vor căuta împreună cu juriştii cea mai potrivită soluţie pentru restabilirea stării iniţiale a cimitirului. El a preconizat, de asemenea, că acest lucru nu va fi uşor, deoarece organizaţiile naţionaliste româneşti, care au depus de mai multe ori coroane în acest cimitir, au semnalat deja că nu vor permite îndepărtarea crucilor de beton.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy