Pregătirile pentru Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc 2021, în plină desfășurare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pregătirile pentru Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc sunt în plină desfășurare. Între 10 și 18 iulie 2021 vom lua parte la o călătorie muzicală cu ajutorul căreia vom face turul bătrânului continent, vom întâlni pelerini, trubaduri, regi și călugări.

credit foto: Ádám Gyula – Csíki Kamarazenekar 2020

Pe lângă interpreții din țară, invitații vor sosi din șase țări la Miercurea Ciuc pentru a-și prezenta programele muzicale și pentru a-i întâlni pe iubitorii de muzică veche.

Vor concerta la festival unele dintre marile nume ale muzicii vechi precum Ensemble Renaissance din Serbia și celebrul Cor de Cameră Madrigal din București (în condițiile în care este cunoscută relația îndelungată dintre cor și festival).

Îi vom revedea pe prietenii dragi ai festivalului: Miquėu Montanaro, Erdal Șalikoğlu și ansamblul de muzică veche Musica Historica.

Printre invitați se numără și Jiří Havrlant (Republica Cehă), unul dintre câștigătorii premiului I al concursului de clavecin organizat în 2019 la Festivalul de Muzică Barocă La Stravaganza din Cluj-Napoca.

Paleta muzicală românească este îmbogățită de formații transilvănene precum Carmina Renascentia, Kájoni Consort și Codex, iar anul acesta îi vom putea auzi live pe cei din formația Fonte di Gioia din Cluj-Napoca, care în 2020 au susținut un concert special online.

Ediția din acest an se încheie cu producția proprie a festivalului, spectacolul Orchestrei Baroce a Festivalului, condusă de concertmaistru Mónika Tóth.

Pe lângă concerte, festivalul oferă și alte aventuri muzicale, gastronomice și turistice.

Sâmbătă, în curtea castelului Mikó, va avea loc Ziua Renascentistă a Copiilor, unde atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați să încerce activități și jocuri caracteristice epocii renascentiste.

credit foto: Szőcs Lehel -Ziua Renascentistă a Copiilor 2019

De asemenea, Universitatea de Vară de Muzică Veche își deschide din nou porțile între 11 și 16 iulie 2021 (detalii în articolul Universitatea de Vară de Muzică Veche își deschide din nou porțile). Studenții pot alege din șase cursuri de măiestrie: Orgă; Flaut, Flaut drept; Canto; Vioară barocă; Clavecin, Clavicord și Viola da gamba și violone.

credit foto: Ádám Gyula – Universitatea de Vară de Muzică Veche 2019

Termenul limită pentru înscriere a fost extins până pe 4 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy