Preşedintele CJ Harghita: Este nevoie de schimbări radicale în Învățământ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, consideră că rezultatele mai slabe obţinute în acest an de elevii din judeţ la Evaluarea Naţională se datorează sistemului de învăţământ, care are nevoie de schimbări radicale.

Nu ne putem permite ca în fiecare an să fim şocaţi de rezultate, iar mai apoi, după o săptămână, să uităm de acestea până anul care urmează. Trebuie să atragem atenţia guvernului pentru ca acesta să ia măsuri radicale.” susține Borboly Csaba.

Potrivit acestuia, rezultatele la Evaluarea Naţională au efect pe termen lung şi se transpun în faptul că locurile la licee şi şcoli profesionale rămân neocupate.
Președintele CJ Harghita consideră că procentul mic de elevi care a promovat proba de limba şi literatura română impune reformarea metodei de predare a limbii române pentru elevii maghiari. Procentul celor care au promovat această materie a scăzut față de anul trecut cu 4 puncte procentuale, la 51,7 %. În acest fel, judeţul Harghita a ajuns pe ultimul loc la nivel naţional la promovabilitatea de la Evaluarea Națională.

Sursa: Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy