Az oktatási rendszer gyökeres megváltoztatására van szükség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az oktatási rendszer hiányosságaival magyarázható a Hargita megyei diákoknak a képességvizsgákon nyújtott gyenge vizsgaeredménye – vélekedik Borboly Csaba.
„Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy évente megdöbbenünk a gyenge eredményeken, pár nap múlva pedig ismét elfelejtsük azt a következő tanév kezdetéig. Fel kell hívni a kormány figyelmét is annak érdekében, hogy gyökeres intézkedések történjenek a rendszerben”- állítja Borboly Csaba, aki szerint a képességvizsga eredményeinek hosszú távú hatása van, a középiskolai és szakiskolai helyek üresen maradását jelenti.
A tanácselnök szerint a magyar diákok román nyelvoktatási módszerei sürgős módosításokra szorulnak, ezt a román vizsgákon sikeresen teljesítő gyerekek alacsony aránya indokolja. A román nyelvből sikeresen vizsgázók aránya 51,7%, ezzel az eredménnyel Hargita megye az országos utolsó helyen áll a román nyelvből való sikeres vizsgázást illetően.
Forrás: Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy