Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, citind în românește un subiect de la evaluare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Domnul din imagini este Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și citește în limba română un subiect dintr-un test antrenament pentru examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a maghiari.
În cazul în care nu vedeți în pagină clipul video, puteți da click aici 

Cu astfel de reprezentanți ai instituțiilor statului ar trebui să avem așteptări ca elevii din Harghita sau Covasna să „știe să vorbește românește”.

Atât timp cât politicienii UDMR nu vor renunța la politica de separare artificială a copiilor în scoli și nu le vor vorbi despre beneficiile reale ale cunoașterii limbii române, pe lângă limba maternă, viitorii locuitori ai Harghitei vor ajunge să citească si mai stricat decât dl. Borboly Csaba.

Cum să le poți vorbi tinerilor despre un viitor mai bun, când a cunoaște limba română nu ține decât de binele și viitorul tinerilor. Nu pentru binele românilor, ci spre binele tinerilor.

Poate ar fi bine ca funcțiile publice din România să nu mai fie ocupate de oameni care nu pot citi în limba română. Ne întrebăm,  oare ce înțelege acest domn când citește o petiție scrisă în limba română?

Citiți și articolul Ministerul Educației susține demersurile Consiliului Județean Harghita privind eficientizarea învățării limbii române de către elevii maghiari

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy