Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bărbat din Odorheiu Secuiesc, suspect de șantaj, prins în flagrant de polițiști

Miercuri, 2 iunie 2021, la nivelul Poliţiei Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant a unui localnic de 36 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de şantaj.

 

„Investigaţiile poliţiştilor au demarat la data de 24 mai a.c., în urma unei sesizări potrivit căreia un localnic de 75 de ani ar fi fost ameninţat că, dacă nu va plăti 2.500 de lei, va fi reclamat în fața organelor competente despre o faptă de natură contravenţională, pentru care va fi aspru sancţionat.

Imediat după sesizare, poliţiştii au efectuat activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, operativitatea şi profesionalismul acţiunilor derulate având ca prim rezultat identificarea celui bănuit de comiterea faptei.

Au urmat noi demersuri poliţieneşti operative, ancheta concentrându-se pe acumularea de date şi indicii care să constituie un material probator îndestulător spre a stabili activitatea infracţională a celui în cauză.

Astfel, pentru documentarea argumentată a cauzei, în mai puţin de 10 zile de la sesizare poliţiştii structurii de investigaţii criminale au organizat şi executat şi o acţiune de prindere în flagrant, la domiciliul persoanei vătămate.

Rapiditatea intervenţiei s-a dovedit a fi esenţială pentru reuşita acţiunii, întrucât imediat după ce a primit 300 de lei de la victimă „oportunistul” a încercat să fugă, însă a fost urmărit îndeaproape de poliţişti, prins şi imobilizat, asupra sa fiind găsiţi şi banii ce constituie element probator.”, a transmis IPJ Harghita.

În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de șantaj, faţă de suspect fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Instanţei cu propunerea de arestare preventivă, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.