Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Preşedintele Parlamentului ungar: dezvoltarea reţelei de grădiniţe din Bazinul Carpatic este programul pentru întemeierea viitorului maghiar

Foto: Hungarian Spectrum

 

„Programul nostru de dezvoltare a grădiniţelor din Bazinul Carpatic este unul dintre programele pentru fundamentarea viitorului maghiar”, a declarat, marţi, László Kövér, preşedintele Parlamentului ungar, la Veľky Cetín, în Slovacia, unde a ţinut un discurs la ceremonia de inaugurare a grădiniţei şi creşei de limbă maghiară, construită în cadrul programului de dezvoltare a reţelei de grădiniţe din Bazinul Carpatic.

În discursul său, preşedintele Parlamentului ungar a subliniat că fiecare grădiniţă maghiară nouă oferă oportunitate limbii maghiare, iar astfel, se va putea trăi în solidaritate într-un viitor sigur. Acesta a explicat că obiectivul comun este ca cei care sunt educaţi şi formaţi în limba maghiară, peste tot în Bazinul Carpatic, să devină întotdeauna câştigătorii viitorului. În discursul său, preşedintele a subliniat că pentru a crea acest viitor maghiar este esenţial ca familiile maghiare să aibă copii.

“Doar acolo există viitor maghiar unde familiile se angajează să fie binecuvântate cu copii, unde există grădiniţă, şcoală şi universitate maghiară, unde, pe meleagurile natale, fiecare maghiar beneficiază de muncă creatoare de valoare”, a explicat László Kövér. Politicianul a adăugat că aceste obiective servesc nu numai intereselor naţiunii maghiare, ci şi ţărilor şi naţiunilor vecine.

Răspunzând la o întrebare adresată de agenţia ungară de presă MTI, acesta a adăugat că proporţia părinţilor maghiari care îşi înscriu copiii în grădiniţe nemaghiare este încă mare, însă tendinţa s-a inversat deja, iar aici a contribuit şi programul de dezvoltare a reţelei de grădiniţe.

Programul de dezvoltare a reţelei de grădiniţe din Bazinul Carpatic a fost aprobat de guvernul ungar în decembrie 2016, respectiv 2017.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.