Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Materialele arheologice descoperite la Păuleni-Ciuc și în situl Cetatea Vápa de la Bixad, valorificate de MNCR

Foto: MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

 

Ce se mai întâmplă la muzeu?
Conservatorii Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni prelucrează materialele arheologice descoperite de arheologi în perioada campaniilor de cercetare în situl Cetatea Vápa de la Bixad, judeţul Covasna şi în situl Șoimeni, comuna Păuleni-Ciuc din judeţul Harghita.
Procesul constă în sortare, spălare, marcare, conservare, înregistrare, analizare, interpretare și pregătire pentru depozitare permanentă a tuturor materialelor reținute ca rezultat al săpăturilor și diseminarea acestor rezultate. Astfel de materiale includ toate elementele patrimoniului arheologic (artefacte, structuri și materiale de construcții, reziduri industriale, ecofacte, vestigii biologice de origine umană sau animală etc), numite de obicei “descoperiri”.
Toate materialele arheologice fac parte din patrimoniul arheologic, iar prelucrarea acestora este parte integrantă a cercetării arheologice.
Prelucrarea materialului arheologic are drept rezultat un material arhivat, ordonat, bine documentat, accesibil, care constituie resurse pentru cercetarea viitoare, fiind esențial pentru înțelegerea siturilor arheologice.
Toate descoperirile trebuie colectate, sortate, cuantificate, marcate, înregistrate, etichetate, împachetate și depozitate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.