Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a ales ca destinație de vacanță orașul Borsec, din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nicolae Timofti a plecat în prima sa vacanță din mandatul de Președinte. Șeful statului a venit pentru o săptămână în cunoscutul orășel Borsec, din județul Harghita, România. 

Secretarul General al Președinției, Ion Păduraru, ne-a confirmat informația, precizând că ” după depunerea jurământului unui judecător la Curtea Constituțională, Președintele va pleca în vacanță împreună cu familia sa. Se va afla acolo până pe  data de 22 iulie, iar plecarea lui a fost organizată în conformitate cu toate protocoalele moldo-române”.

Pentru vacanța Președintelui a fost închiriată o vilă din regiune, iar securitatea lui va fi asigurată de Serviciul Pază de Stat.

Ion Păduraru a ținut să sublinieze faptul că deși se va afla în concediu, președintele va rămâne cu atribuțiile depline cu care îl însărcinează  mandatul de șef al statului.

Borsec este un oraș situat în județul Harghita, Transilvania, România. Are o populație de 2.585 locuitori, cu o majoritate de etnici maghiari. Acesta se află în lanțul muntos al Carpaților Orientali la N-E Județului Harghita, într-o depresiune situată la interferența Munților Giurgeului Munții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850-950 m.

Localitatea își datorează renumele resurselor de ape minerale cu bogate calități terapeutice, ape care au primit medalia Târgului Internațional de la Viena (1873) – apa de Borsec fiind numită „Regina Apelor Minerale „, medalia de argint și Diploma de Onoare la expozițiile organizate în 1876 la Berlin și respectiv, Trieste, Diploma de Onoare a Expoziției de la Paris (1878).

Sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy