Primăria municipiului Miercurea Ciuc vă informează

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dorim să vă reamintim că, persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinație mixtă (clădiri în care se desfăşoară activităţi economice, care includ: spaţii comerciale, birouri de avocatură, birouri notariale, spații de cazare a turiştilor, cabinete medicale, saloane de înfrumusețare, săli de sport private, etc) au obligaţia de a depune declaraţii de impunere până la 31.05.2016 la Primăria municipiului Miercurea Ciuc, Serviciul Impozite, Taxe și alte Venituri.

În vederea depunerii declaraţiilor menţionate mai sus, proprietarii persoane fizice ale căror clădiri nerezidenţiale sunt achiziţionate sau construite anterior datei de 31.12.2010 (5 ani anteriori anului anului de referinţă 2016), vor trebui să le reevalueze, deoarece în caz contrar impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote de 2% la valoarea de impozitare a clădirii. Daca sunt reevaluate, achiziționate sau construite în intervalul de 5 ani anteriori anului fiscal de referinţa, cota de impozitare la nivelul municipiului Miercurea Ciuc este de 0,5% aplicată la valoarea clădirii rezultată din raportul de evaluare. Raportul se întocmește de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării și reflectă valoarea clădirii la 31 decembrie a anului anterior anului de referință. Rapoartele de evaluare trebuie să conțină dovada că rezultatele evaluării au fost înregistrate în baza de date cuprinzând valorile impozabile ale clădirilor gestionată de ANEVAR.

În mod similar se procedează și în cazul clădirilor cu destinație mixtă, în cazul cărora impozitul se va calcula prin însumarea impozitului calculat pentru suprafața folosită în scop rezidențial cu impozitul determinat pentru suprafața folosită în scop nerezidențial.

Și persoanele juridice au obligaţia să depună declaraţii privind clădirile pe care le deţin în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabilă a acestora, până la data de 31 mai 2016 inclusiv.

 

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc

Serviciul impozite, taxe şi alte venituri

25 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy