Kozlemeny

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy azok a magánszemélyek, akiknek tulajdonában nem lakás rendeltetésű vagy vegyes rendeltetésű ingatlan van (olyan épületek, amelyekben kereskedelmi cég van bejegyezve, ügyvédi iroda, panzió, fodrászat, szépségszalon, sporttevékenység vagy iroda működik) kötelesek adóbevallásukat 2016 május 31-ig letenni a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal adó- és illetékosztályán.

A fent említett adóbevallások leadása érdekében azon lakástulajdonosok (magánszemélyek), akiknek a tulajdonában nem lakásrendeltetésű épület van, amelyet 2010. december 31. előtt vásárolt vagy épült, újra kell értékeltesse azt, ellenkező esetben az épület adószintjéhez hozzáadódik egy 2%-os többletadó. Amennyiben az épületeket újraértékelik a megadott 5 éves határidőn belül, az épület adókulcsa 0,5%, a felmérés utáni értékkel számolva. Az értékelést egy engedélyezett felértékelő kell elvégezze a vonatkozó törvénykezésnek megfelelően, és a felértékelésnek tükröznie kell az épület állagát az előző év december 31-ei állapotának megfelelően. Az értékelő jelentéseknek tartalmazniuk kell annak bizonyítékát, hogy az ellenőrzés értékeit és az épületadó értékét bevezették a Romániai Értékbecslők Országos Szövetsége (ANEVAR) adatbázisába.

A vegyes rendeltetésű épületek esetében hasonlóképpen járnak el, a kifizetésre kerülő adóösszeget a lakásrendeltetésű felületek és a nem lakásrendeltetésű felületek adókulcsainak összege adja.

A jogi személyek hasonlóképpen nyilatkozatot kell letegyenek a 2015 december 31 előtt birtokba vett ingatlanokról, azok rendeltetéséről, 2016 május 31- ig.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának Adó és Illetékosztálya

2016 május 25

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy