Probleme cu subiectele la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Colegiul-National-Octavian-Goga-Miercurea-CiucAm aflat pe surse că luni, 4 iulie, la examenul de bacalaureat de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc a fost o problemă cauzată de incompetența unor cadre didactice. Mai precis, au fost încurcate subiectele, cele de real și cele de uman. O pagina era de la clasa de real, iar alta de la clasa de uman.
Domnul Inspector General Gârbea Petru Ioan a declarat pentru ziarharghita.ro că încă nu se știe foarte clar ce este acolo, dar din primele informații pe care le deține s-a omis multiplicarea unei pagini de la un subiect și această problemă a fost rezolvată în timp util. Tot de la domnul Gârbea am aflat că la această ora este cineva din partea inspectoratului la fața locului pentru a lămuri problema.Un răspuns clar va putea da Inspectoratul Școlar Harghita abia mâine, când vom reveni și noi pe tema acestui subiect.

Actualizare articol:

Comisia  din partea IȘJ Harghita care a fost la fața locului a elucidat situația, iar domnul Inspector General Gârbea Petru Ioan  a avut bunăvoința de a ne contacta pentru a ne oferi informații în acest sens. Astfel, la multiplicarea subiectelor, unul dintre fotocopiatore s-a defectat și a fost necesară utilizarea unuia mai vechi. S-a produs o eroare materială, iar pagina 2 de la subiectul de la real corespundea paginii 2 de la subiectul de la uman. Situația a fost descoperită la desigilarea subiectelor și remediată imediat. Este vorba despre aproximativ 100 de exemplare remultiplicate, iar timpul de examen al elevilor nu a fost viciat, fiind vorba despre a doua pagină a subiectului. În timpul cât s-au remultiplicat exemplarele, elevii au avut timp să studieze și să rezolve prima pagină.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy