Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Probleme cu subiectele la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

Colegiul-National-Octavian-Goga-Miercurea-CiucAm aflat pe surse că luni, 4 iulie, la examenul de bacalaureat de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc a fost o problemă cauzată de incompetența unor cadre didactice. Mai precis, au fost încurcate subiectele, cele de real și cele de uman. O pagina era de la clasa de real, iar alta de la clasa de uman.
Domnul Inspector General Gârbea Petru Ioan a declarat pentru ziarharghita.ro că încă nu se știe foarte clar ce este acolo, dar din primele informații pe care le deține s-a omis multiplicarea unei pagini de la un subiect și această problemă a fost rezolvată în timp util. Tot de la domnul Gârbea am aflat că la această ora este cineva din partea inspectoratului la fața locului pentru a lămuri problema.Un răspuns clar va putea da Inspectoratul Școlar Harghita abia mâine, când vom reveni și noi pe tema acestui subiect.

Actualizare articol:

Comisia  din partea IȘJ Harghita care a fost la fața locului a elucidat situația, iar domnul Inspector General Gârbea Petru Ioan  a avut bunăvoința de a ne contacta pentru a ne oferi informații în acest sens. Astfel, la multiplicarea subiectelor, unul dintre fotocopiatore s-a defectat și a fost necesară utilizarea unuia mai vechi. S-a produs o eroare materială, iar pagina 2 de la subiectul de la real corespundea paginii 2 de la subiectul de la uman. Situația a fost descoperită la desigilarea subiectelor și remediată imediat. Este vorba despre aproximativ 100 de exemplare remultiplicate, iar timpul de examen al elevilor nu a fost viciat, fiind vorba despre a doua pagină a subiectului. În timpul cât s-au remultiplicat exemplarele, elevii au avut timp să studieze și să rezolve prima pagină.

Iosub Robert
Un comentariu la “Probleme cu subiectele la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

  1. teslovan gheorghe

    Stimata redactie. Ma bucura enorm faptul ca ati scos la lumina problema de la Goga. Insa trebuie sa va spun, ca din pacate, domnul Garbea a mintit. Lucru care nu-l onoreaza deloc, mai ales ca e seful Inspectoratului Scolar Judetean. Nu e adevarat ca elevii nu au fost afectati. Unii s-au apucat de rezolvat si au rezolvat subiecte ca sa constate apoi ca nu erau cele bune. Nicidecum nu a fost descoperita la desigilarea subiectelor. Elevii au descoperit cand au inceput rezolvarea. Domnul Garbea minte pentru a nu se ajunge mai adanc in problema, care e mai complicata. Elevii au reclamat, dar o doamna care era sefa comisiei de la Goga, venita de la o scoala din Cristuru Secuiesc, a vorbit doar in maghiara in fata elevilor care nu au inteles ce spune. Le-au fost retrase subiectele apoi. Nici macar nu a avut buna cuviinta sa vorbeasca in limba romana la elevi din clasa romana.
    Eu stiu aceste lucruri de la copilul meu care era in clasa. Il cred pe el, nu pe domnul Garbea, care pana nu demult era Gorbe. Daca domnul inspector sef crede ca voi lasa lucrurile asa, sa ramana valabila minciuna dansului, se insala. Voi sesiza ministerul sa trimita corpul de control sa vorbeasca si cu elevii sa vedem ce va fi atunci. Trebuie sa existe dreptate pe lumea asta.

    ADMIN: Din cate stiu eu examenele de acest gen sunt supravegheate video. Nu cred ca un inspector general ar risca sa ne minta pe noi pentru ca atunci nu ar mai fi vorba doar de o neglijenta in serviciu a celor care au gresit ci de fapte mult mai grave.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.