Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Site-ul Președinției de la Chișinău a schimbat numele limbii oficiale folosite din „moldovenească” în „română”. Moscova e nemulțumită

Foto: life.ro

 

După ce Maia Sandu a depus jurământul ca președinte, limba oficială folosită de site-ul Administrației Prezidențiale Republicii Moldova s-a transformat din moldovenească – MD, în română – RO, după cum au semnalat jurnaliștii de la siteul deschide.md, notează r3media.ro.

Precedenta schimbare pe site-ul președinției s-a făcut de la limba română la moldovenească la decizia socialistului Igor Dodon, la preluarea mandatului său de președinte în 2016.

Așa cum era de așteptat, decizia Maiei Sandu a stârnit nemulțumire la Moscova. Șeful Comisiei relații internaționale a Consiliului Federației Rusiei, Konstantin Kosaciov, a declarat că hotărârea „nu va contribui la procesul în soluționarea problemei transnistrene”.

„Având în vedere cetățenia romană a doamnei Sandu, această decizie poate fi cu greu numită neașteptată. Dar, din punctul meu de vedere, este puțin probabil ca această decizie va consolida societatea moldovenească, consolidare despre care doamna Sandu a vorbit în mod repetat în timpul campaniei electorale, ci mai degrabă o va diviza și mai mult și cu siguranță nu va contribui la progresul în soluționarea transnistreană”, a spus senatorul.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *