Puterea Crucii în viaţa credincioşilor

0

Articol disponibil în: Română

Ieri, 9 Septembrie 2018, în Duminica de dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor a spus: „ Evanghelia de astăzi face legătura dintre șarpele care a fost înălțat în pustie de către Moise și Înălțarea pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În antichitate, crucea era un element de tortură și de ocară pentru rău făcători, Mântuitorul a ridicat-o la simbol al iubirii de viață făcătoare. Prin moarte Domnul Iisus Hristos a biruit moartea și păcatul, iar prin învierea sa din morți a arătat Slava Crucii: „Iată prin Cruce a venit bucurie la toată lumea!” Sfânta Cruce este semnul iubirii nesfârșite și mai presus de înțelegere a lui Dumnezeu față de oameni, reprezintă iubirea lui Dumnezeu arătată oamenilor într-o lume plină de ură și violență, ea este armă nebiruită și semn de înfricoșare pentru demoni care sunt mândri și răi. În noaptea Învierii preotul poartă Sfânta Cruce și lumânarea aprinsă în mâini, semn că Hristos cel înviat și după moartea Sa poartă în trupul său semnele crucii și semnul lăsat de suliță în coasta Sa. Pentru noi ortodocșii este semnul credinței în iubirea lui Dumnezeu față de neamul omenesc, de aceea orice lucru îl începem închinându-ne și rostind rugăciunea Doamne ajută-mă!”

Răspunsurile la strană au fost date de către corala Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy