Reabilitarea autogării din Miercurea Ciuc… un pas înainte… doi înapoi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Recent, autogara din Miercurea Ciuc a fost redeschisă după un proces îndelungat de reabilitare. Această investiție, deși la prima vedere pare a fi un câștig pentru comunitate, ascunde o serie de neajunsuri care pun sub semnul întrebării eficiența și pragmatismul administrației locale.

Primul dintre aceste neajunsuri se referă la promisiunile nerespectate ale autorităților locale. În trecut, acestea asigurau cetățenii că, odată cu finalizarea lucrărilor la autogara principală, autogara provizorie din fața magazinului Dedeman va fi eliminată. Totuși, realitatea este cu totul alta: autobuzele interorășenești continuă să folosească același spațiu neamenajat pentru parcare, creând confuzie și disconfort pentru călători.

Mai mult decât atât, administrația orașului a achiziționat la sfârșitul anului 2022 o flotă de autobuze noi, ecologice, care funcționează pe bază de gaz comprimat (GNC). Aceste vehicule ar trebui să reprezinte un pas înainte spre modernizare și sustenabilitate, dar, din păcate, zac nefolosite. Motivul? Absența stațiilor de alimentare necesare, o omisiune gravă a celor responsabili de planificarea urbană. Acest lucru nu doar că întârzie utilizarea practică a autobuzelor, dar duce și la o depreciere accelerată a investiției, având în vedere că garanția de trei ani a autobuzelor este pe cale să expire fără ca acestea să fi fost vreodată folosite. Este interesant cum de instituțiile care ar trebui să vadă aceste lucruri … nu el văd.

În încercarea de a masca această neputință administrativă, primăria a optat pentru soluția de a închiria microbuze vechi de două decenii, care nu doar că poluează, dar și agravează experiența de trafic pentru ceilalți participanți la trafic. Astfel, cetățenii sunt puși în situația de a suporta consecințele unei gestionări defectuoase a fondurilor publice, plătind indirect pentru substituirea unei soluții moderne și eficiente cu una depășită și costisitoare.

Pe măsură ce Miercurea Ciuc se străduiește să își păstreze imaginea de oraș modern și accesibil, aceste eșecuri administrative aruncă o umbră asupra eforturilor de dezvoltare urbană. În acest context, speranțele se îndreaptă către o viitoare administrație care să prioritizeze nevoile reale ale cetățenilor și să utilizeze resursele orașului într-un mod cu adevărat benefic pentru toți locuitorii.

Astfel, reabilitarea autogării din Miercurea Ciuc, deși ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie, se transformă într-un simbol al promisiunilor neonorate și al planificării ineficiente, demonstrând că modernizarea fizică trebuie să fie însoțită obligatoriu de o reformă administrativă profundă și orientată către viitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy