”Refugiații” de la Finanțe Harghita

0

Articol disponibil în: Română

La redacția noastră au ajuns mai multe, sa le spunem reclamații, în legătură cu ”dispariția”  directorului de la controlul firmelor mici din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita.
De fapt, dispariția se referă la planul real căci la nivel scriptic, adică în acte, acest director există dintotdeauna.
Mai concret, acum mulți ani de zile s-au scos la concurs posturile pentru directorii care se ocupă de controlul firmelor mici și mijlocii. Postul pentru firmele mijlocii a fost ocupat iar cel pentru firme mici a rămas liber nepromovând nimeni examenul. Din acest moment ”refugiații din sistem” au început să sosească pe postul liber. Tonul a fost dat de un domn de prin Arad care a venit și, probabil din cauza diferenței de altitudine, s-a îmbolnăvit brusc și a ținut-o din concediu medical în concediu medical iar când a reușit să se înzdrăvenească numai bine că i s-a găsit un loc mai bun înapoi la Arad. Acum situația nu stă deloc diferit. Postul de director control firme mici este ocupat de o doamnă, Lupaș Ana Elena, ”refugiată” și ea de pe la Sibiu, care de cum a venit a intrat în carantină cu o serie de concedii medicale urmate de ceva luni de autosuspendare ca acum să o ia  de la capăt cu concediile medicale.
Desigur că la Finanțe Harghita nimeni nu vrea să vorbească deși situația e clar de natură să le îngreuneze funcționarea, drept pentru care am cerut lămuriri asupra acestei stări de fapt celor de la Finanțe Brașov în subordinea cărora se află Finanțele din Harghita și așteptăm cu interes răspunsul clarificator.
Până atunci, rămânem cu o mulțime de întrebări la care nu ne putem răspunde, cum ar fi:
– Dacă tot ce ține de contribuabili mijlocii s-a mutat  la centrele regionale ale finanțelor, de ce nu iau ei directorul actual de la mijlocii și să îl pună pe postul liber?
– Oare la Finanțe Harghita s-au terminat angajații care ar putea fi puși pe această poziție unde acum sunt aduși fără concurs tot felul de oameni … sensibili?
– Oare la ce se referă angajații din sistem când spun că la Finanțe Harghita sunt trimiși ” refugiații ” care trebuie să stea ascunși o perioadă sau ca la Finanțe Harghita este ”batalionul disciplinar pentru românii care lucrează în sistemul de finanțe” ?
Până ce vom avea răspunsuri la nelămuririle noastre vom aștepta și vom încerca să ne lămurim cu unele firme de prin Harghita care nu pot fi controlate de Finanțele din Harghita pentru că se încadrează la alt fel de contribuabili și care au reușit să acumuleze niște datorii care miros de la distanță a viitoare falimente cu mulți păgubiți … dar asta e alt subiect.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy