Rezultatele zilei înregistrate de poliţiştii harghiteni pe linie silvică, la Avrămeşti şi Cristuru Secuiesc

0

Articol disponibil în: Română

La data de 27.01.2016, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Postului de Poliție Avrămești l-au depistat, într-o pădure din locul denumit ,,Fazakas”, pe K.M. de 30 de ani, din localitate, suspectat de tăierea ilegală a 7 arbori de esență foioase, specia fag și carpen, cu un volum total de 3,49 mc, în valoare de 583,52 de lei.

În aceste condiţii materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni similare desfăşurată la nivelul Poliţiei Oraşului Cristuru Secuiesc, poliţiştii şi pădurarii i-au identificat pe T.B. de 30 de ani şi D.V. de 33 de ani, ambii din localitate, în timp ce transportau cu două căruțe pe strada Soskut, primul 1,27mc iar al doilea 3,84 mc masă lemnoasă de esență foioase, specia fag și carpen, în valoare totală de 587,65 de lei.

Şi în acest caz materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționaţi contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 2.000 de lei, fiecare.

Sursa: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy