Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Salutul în maghiară, ”Jo napot kivanok, PSD!” i-a adus o amendă de la CNCD lui Klaus Iohannis

Foto: captură video

Klaus Iohannis, a fost amendat de CNCD pentru dicriminare etnică în discursul ”Jo napot kivanok, PSD!”, potrivit stiripesurse.ro

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020, a decis:

„Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”
3 comentarii la “Salutul în maghiară, ”Jo napot kivanok, PSD!” i-a adus o amendă de la CNCD lui Klaus Iohannis

 1. cfhgj

  Vaiiii…. Ce amenda. El iese la restaurant cu mai multi bani. Amenda aia e egal cu 0. Adica pentru un om normal parca ar fii amendat cu 50 de bani

  Raspunde
 2. Vv

  Si un secui când își cere autonomie și nu vb românește pe pământ romanesc. Nu primește amenda? Și steagurile puse la. Tot coltul caselor.. Ecc

  Raspunde
 3. Vlase

  Sancțiunea aplicată este netemeinică. Președintele nu a făcut nicio discriminare, ci o demascare publică a două partide politice! Și a procedat foarte corect. Nu are de ce să-și ceară scuze. Pentru că nici UDMR nu a cerut scuze poporului român pentru jignirea demnității naționale cu ocazia manifestărilor ostentative la 15 martie, de 30 de ani!, și nici atunci când arborează pe clădirile publice steagul secuiesc și cel al Ungariei, ori atunci când intonează în public imnurile secuiesc și maghiar.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *