„Școala de vară 2018”, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Sf. Ilie” Topliţa

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 16- 20 iulie 2018, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Sf. Ilie” Topliţa, s-au derulat activitățile proiectului educațional „Școala de vară 2018”.

Elevii au arătat un interes deosebit faţă de acest proiect. Astfel, la activități au participat elevi ai școlii „Sf. Ilie” și elevi de la alte unități școlare din municipiul Topliţa. Ţinând cont de specificul local al comunităţii, care se regăseşte în profilul copilului şcolii noastre, bazându-ne pe entuziasmul curiozităţii caracteristic vârstei școlare, luând în considerare propunerile şi aşteptările formulate de copii, am realizat activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Școala de vară s-a desfășurat timp de 5 zile, în care participanții au avut posibilitatea de a descoperi noi oportunități, de a participa la activităţi și workshop-uri interactive.  Activităţile au fost diversificate, desfăşurându-se în cadrul şcolii dar şi outdoor.

Astfel, în prima zi de activitate, elevii au fost întâmpinaţi de către organizatori (Truţa Anca, Balazs Lenuţa, Marc Margareta, Hângan Ana-Maria, Szocs Mirela, Rokai Janos). Declarându-se artişti în formare, elevii au dat frâu liber imaginaţiei şi au realizat picturi pe pietre de râu.

Pentru cea de-a doua zi, cadre didactice și elevi deopotrivă, au muncit cot la cot pentru  a pune în aplicare “Gala Activităţilor Sportive”, o activitate menită să-i învețe pe elevii participanți că pentru a atinge succesul în viaţă trebuie să fii sănătos. Astfel, în desfășurătorul activităţii sportive și-au făcut simțită prezența fotbalul pe echipe, ştafeta cu sac, coarda, voleiul. Din cele prezentate, învățăceii au tras concluzia că în viață sunt importante activităţile sportive.

Cea de-a treia zi a fost dedicată conturării unei activităţi sociale, astfel că elevii au avut posibilitatea de a învăţa dansuri populare şi moderne. Elevii s-au distrat şi au dansat pe Meneito, Macarena, Braşoveanca, Hore…. Tot în cadrul acestei zile a fost organizat un concurs de karaoke, elevii având posibilitatea de a alege melodiile preferate pe care au dorit să le intepreteze.

Ziua a patra a adus o notă de adrenalină necesară, fiind organizată o excursie la Pensiunea Baciu Topliţa. În această zi elevii au avut ocazia de a interacționa, de a comunica, de a se juca. Elevii şi organizatorii au parcurs distanţa până la Pensiune şi înapoi pe jos, astfel au reuşit să parcurgă o distanţă de 10, 22 km.

În aceeași zi a fost organizată o vizită la Mănăstirea Sf. Ilie Topliţa, unde elevii au asistat la Hramul mănăstirii. În acest fel, elevii au avut posibilitatea de a-și dezvolta  simţul moral şi religios.

În a cincea zi au fost organizate activităţi de interior; elevii au lucrat pe echipe.

Școala de vară s-a încheiat într-o notă optimistă, elevii participanți au primit diplome de  participare. Nu au lipsit, bineînțeles, pozele de grup.

Aruncând o privire de ansamblu, participanții se declară pe deplin mulțumiți de programul și cunoștințele acumulate pe parcursul celor cinci zile, așteptând, de pe acum, organizarea următoarei ediții a Școlii de Vară – au remarcat organizatorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy