Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sfințirea bisericii din Eliseni, care a trecut printr-un amplu proces de restaurare

În prezența credincioșilor din sat și a invitaților acestora, duminică, 26 septembrie, a avut loc sfințirea bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, în satul Eliseni, din comuna Secuieni.
La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române a Covasnei și Harghitei, precum și corul Vox Animi al Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime Sighișoara care au dat răspunsuri la Sfânta Liturghie.
Biserica a necesitat lucrări de reconstrucție și aceasta întrucât structura șubrezită a vechii construcții nu a rezistat lucrărilor de restaurare, noua construcție respectând planul de amplasare al bisericii vechi, lucrările realizându-se pe parcursul unui an cu sprijin de la donatori și enoriași.
Biserica este păstorită de părintele paroh Adrian Bontea căruia ieri cu prilejul sfințirii i-a fost conferit rangul de iconom stavrofor și i-a fost acordat brâul roșu și crucea pectorală.
Părintele Adrian Bontea este de profesie inginer, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, fost ofițer de marină, șef al COR MT – JT Sighișoara din cadrul Direcției Energie Electrică Române S.A.
La vârsta de 50 de ani a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, absolvită în anul 2016, iar din anul 2019 a fost hirotonit pentru parohia Eliseni.
Acesta a mulțumit credincioșilor care s-au implicat în reconstrucția bisericii din Eliseni, contribuind atât financiar, cât și prin implicarea directă dăruind din timpul lor pentru ca această biserică să dăinuiască peste ani.
Ctitorii sfântului lăcaș au primit gramate episcopale ca semn de apreciere pentru implicarea lor.
  • Sursa text: Radio Son Sighișoara,  Foto: Trinitas TVLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.