Și în acest an se organizează programul „Micii grădinari”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Programul devenit deja tradițional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita și care are ca scop formarea concepţiei elevilor şi ai părinţilor potrivit căreia cu o investiţie minimă, o familie poate să producă legume proaspete necesare întreţinerii proprii, fără a le cumpăra din supermarketuri, se va derula și în acest an. Acesta este destinat elevilor din clasele IV-VII, are în vedere înfiinţarea unor grădini de legume proprii pentru elevi. Copiii prin grădinărit vor putea să-și îmbunătățească cunoștințele cu noțiuni despre producerea alimentelor, vor descoperi calitatea legumelor proaspete cultivate în grădina familiei cu propriile mâini, respectiv vor observa deosebirea valorică a produselor şi vor dezvolta, în acelaşi timp, dragostea faţă de plante.

În cadrul programului „Micii Grădinari” pot solicita  pachete de semințe – formate din seminţe de ridichi, salată, morcov, dovlecel, mazăre verde – acei elevi care doresc să cultive legumele în grădinile proprii, sau clase care vor să cultive legumele împreună, în grădina de lângă şcoală.

Data limită pentru depunerea înscrierilor este 7 martie, iar distribuirea semințelor se va realiza până la data de 25 martie. În momentul distribuirii semințelor elevii vor primi instrucțiuni, informații utile legate de creșterea legumelor fără substanțe chimice. Observațiile, gândurile, experiențele din timpul procesului de lucru, ilustrate cu fotografii vor fi trimise în cadrul unui referat de câteva rânduri, până la data 15 iunie. Pe baza referatelor și a pozelor o comisie va selecta grădinile, care  vor fi vizitate la fața locului. Despre munca desfășurată de elevi se va realiza și un film de prezentare. Din acest an cu ajutorul paginii de Facebook a asociației (https://www.facebook.com/kiskerteszprogram), se vor premia pe regiuni acele poze cu grădina cultivată, primite până la data de 31 august, care vor strânge cele mai multe like-uri.

Mai multe informații legate de acest program puteți obține la adresele de e-mail: karikascsilla@judetulharghita.ro , szaboakos@judetulharghita.ro sau la numerele de telefon 074 0169850 sau 0740 122490.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy