Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Idén is megrendezésre kerül a „Kiskertész program”

Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete Kiskertész elnevezésű, immár hagyományossá vált programját az idén is elindítják a IV-VII. osztályos diákok és osztályok számára. A program lassan igazi mozgalommá válik, évről évre egyre nagyobb érdeklődés és lelkesedés övezi a diákok részéről, amely. Fő célja felhívni az iskolás gyerekek és szüleik figyelmét arra, hogy friss zöldségeket különösebb anyagi ráfordítás nélkül lehet megtermelni. Ezáltal a diákok megtapasztalhatják, mennyire más az íze, felhasználhatósága a friss, általuk termelt zöldségnek a kereskedelemben forgalmazott termékekhez képest.

A Kiskertész programban azok a diákok igényelhetik a vetőmagcsomagokat – hónapos retek, fejes saláta, sárgarépa, cukkini, zöldborsó –, akik otthon szeretnék létrehozni saját zöldségeskertjüket, illetve azok az osztályok, amelyek közösen szeretnék az iskola zöldségeskertjében kipróbálni a kertészkedést.

Március 7-ig várják az iskolák, az osztályközösségek és a tanulók jelentkezését a csatolt űrlap kitöltésével. A vetőmagcsomagokat március 25-éig kézhez kapják az igénylők. Azoknak a diákoknak, akik részt vesznek a programban, fényképes beszámolót kell küldeniük június 15-i határidővel, és vállalniuk kell, hogy a nyár folyamán bemutatják egy bizottságnak az általuk létrehozott zöldségeskertet, amelyet a bizottság pontoz és térségenként díjaz. A gyerekek munkájáról egy kisfilm is készül majd. Ettől az évtől a Facebook-on(https://www.facebook.com/kiskerteszprogram) augusztus 31-ig legtöbb tetszést elnyert megművelt kert fényképét díjazni fogják.

Bővebb információ a karikascsilla@hargitamegye.ro és a szaboakos@hargitamegye.ro e-mail-címen vagy a 0740-169850 és a 0740-122490 telefonszámok egyikén igényelhető.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.