Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Și ieri polițiștii harghiteni au aplicat peste o sută de amenzi operatorilor economici şi persoanelor fizice

Foto: IPJ Harghita

 

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

În acest interval de timp, pe raza judeţului Harghita au acţionat 155 de poliţişti, din care 107 au fost angrenaţi direct în activităţi contextuale pe COVID-19, la care au fost cooptaţi şi 20 de poliţişti locali, îndeosebi în zonele cu un aflux mare de cetăţeni, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

 

În cadrul celor 16 acţiuni, desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 71 de unităţi economice şi 137 de obiective sau alte locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

 

De asemenea, au fost verificate 46 de mijloace de transport, din care 21 de mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 631 de persoane, dintre care 101 s-a constatat că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

 

Totodată, au fost verificate 194 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 380 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

 

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 101 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, cele mai multe persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, toate în context COVID-19, în cuantum total de 10.500 de lei.

 

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

 

Reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

 

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.