Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sistem inteligent de semafoare în Miercurea Ciuc

Primăria Miercurea Ciuc transmite că începând de vineri și până duminică vor avea loc lucrări de schimbare a semafoarelor de la intersecția străzilor Szék, Márton Áron, Lunca Mare și Toplița.

Înlocuirea vechilor semafoare va avea loc de vineri până duminică, iar luminile vor funcționa de luni.

„Intersecția dintre strada Szék, Márton Áron, Lunca Mare și Topliței este una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș și singura controlată de semafoare. Cu toate acestea, semafoarele sunt vechi, adesea îmbibate și deteriorate și greu reparabile. În plus, există încă prea mulți șoferi care folosesc această intersecție, chiar dacă drumul de ocolire din vest oferă o alternativă mai rapidă. Potrivit experților în transport, traficul este încă prea mare pentru ca sensul giratoriu să prevaleze în mod corespunzător, astfel încât profesia a pledat pentru semafoare inteligente. Pe baza acesteia a fost luată o decizie, iar înlocuirea semafoarelor va începe vineri, 2 iulie.”,  menționează Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Vineri, modernizarea va începe cu așezarea firelor sub trotuar și instalarea semafoarelor inferioare, în weekend luminile superioare vor fi înlocuite cu ajutorul unui utilaj cu macara, astfel încât se poate aștepta la o aglomerație în trafic.

Noul sistem va beneficia și de de camere de filmat cu ajutorul cărora va fi  monitorizat traficul rutier, iar semafoarele vor fi acționate online, coordonându-se inclusiv trecerile de pietoni.

Sistemul inteligent va fi activat luni și va funcționa în fiecare zi, în intervalul orar 05:00-23:00, iar pe timpul nopții va funcționa lumina galbenă intermitentă.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *