Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, la ceas de bilanț. Au fost prezentate realizările din acest an

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a ținut marți, 14 decembrie, sedința festivă de închidere de an, unde conducerea spitalului și mai multe medici au schițat realizările din acest an.


Dr. Konrád Judit, managerul spitalului, a mulțumit tuturor angajaților efortul depus în acest an, precizând că în spital, până acum,  au fost 20.000 de pacienți internați, 13. 500 pacienți au fost îngrijiți în cadrul internărilor de zi, iar în cabinetele de specialitate au fost consultați 72.500 pacienți.

La sedința festivă a participat și Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR, care a transmis mulțumiri celor care lucrează în domeniul sănătății, care în perioada pandemiei, în aceste vremuri extraordinare, au avut grijă de ceilalți. Acesta a subliniat că UDMR a stabilit ca prioritate susținerea instituțiilor sanitare din județ și  a obținut 210 milioane lei din bugetul central pentru proiectele de dezvoltare ale spitalului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a considerat că spitalul a parcurs o dezvoltare organică în anii care au trecut și acum este gata pentru a pășii la un alt nivel, fiind în stare este să facă față și unor responsabilități mai mari.

Mai mulți angajați ai spitalului au primit din partea Consiliului Județean Harghita premiul „Altruism”.

Pentru îngrijirea pacienților COVID și pentru cei cu probleme post COVID au fost premiați: dr. Dimény Ottília, medic șef secție boli infecțioase, dr. Dombi István Levente, medic șef secție pneumologie, dr.  Bartha István, medic șef secție anestezie și terapie intensivă și  dr. Dobrică Adrian-Cristian, medic primar chirurgie toracică.

Au mai primit premiul „Altruism”  dr. Füstös Annamária,  medic șef secție neonatologie, care a efectuat cele mai multe gărzi în acest an,  dr. Galaczi Zsuzsanna,  medic șef secție dermatovenerologie, care a avut cele mai multe consultații în ambulatoriul de specialitate. Cei mai mulți pacienți au fost externați de pe secția obstetrică-ginecologie, premiul pentru această secție fiind preluat de către asistenta șefă Jakab Mihaela. Cel mai mult venit pentru spital a fost generat de către secția chirurgie, premiul pentru această secție fiind preluat de către  dr. László Barna, medic șef secție.

A primit premiul „Altruism” și  asistenta Bálint Zsófia, secția obstetrică-ginecologie, pentru empatia și sprijinul pe care o acordă mămicilor. Totodată, a fost premiată și îngrijitoarea Péter Ibolya, pentru munca depusă și pentru implicarea în activitate.

Primăria Miercurea Ciuc a acordat premii pentru alți trei medici ai spitalului.

Korodi Attila și viceprimarul Sógor Enikő au acordat diplome de merit  Holló Gergely, medic șef secție oncologie, Kacsó Jolán, medic Unitatea de Primiri Urgențe,  și Fogarasi Zoltán,  medic șef medicină internă.

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a mulțumit la rândul său pentru munca depusă de echipa spitalului.

Tot ieri, dr. Konrád Judit, managerul spitalului, a primit premiul „Csíkszékért” din partea organizației teritoriale Ciuc a UDMR.

La ședința festivă a spitalului a cântat trupa „Árvácska”, care a prevestit sărbătorile de iarnă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy