Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Studiu: oamenii din județul Harghita, în top în ceea ce privește interesul de a deveni fotografi

În ultimii ani a existat o creștere la nivel național în ceea ce privește interesul de a deveni fotograf, iar județul Harghita ocupă poziția a 5-a în acest top, conform unui studiu realizat de Planified.

Domeniul fotografiei este preferat în special de tineri, care pot obține astfel un venit suplimentar și se pot bucura de un program flexibil. Fotografii la început de drum sunt considerați fotografi amatori, iar aceștia ocupă un segment de peste 60% din piață, având prețuri de sub 400 de euro, în funcție de eveniment.

Principalul obstacol de care dau însă aceștia este investiția financiară necesară la început. Costurile minime pentru aparatură în cazul unui fotograf amator încep de la 1.500 de euro și pot ajunge chiar și la 15.000 de euro.

„Creșterea la nivel național al interesului de a deveni fotograf nu este una surprinzătoare, deoarece după cum știm, 1 din 5 tineri preferă un program flexibil la locul de muncă. Asta relevă faptul că piața este într-o continuă schimbare, interesul față de acest domeniu în urmă cu 15 ani fiind aproape inexistent.” – Sergiu Bungărdean, fondator Planified.

Pe prima poziție în top se situează județul Brașov, urmat îndeaproape de Cluj. Lista este completată de Alba, Gorj și Harghita, capitala București clasându-se doar pe locul 13. Studiul a fost realizat folosind tool-uri speciale pentru analizarea comportamentului utilizatorilor pe internet și preferințele acestora.

*

Planified este una dintre puținele platforme din România care are rolul de a face conexiunea între profesioniștii din sfera evenimentelor și clienți. Promovăm în mod gratuit prestatorii de servicii și îi ajutăm în același timp pe clienți să aleagă cei mai buni profesioniști.

dolinex


Un comentariu la “Studiu: oamenii din județul Harghita, în top în ceea ce privește interesul de a deveni fotografi

  1. Andrei

    Din pacate, sunt si tineri care, pe langa ca fac o treaba de mantuiala pe bani multi dela nestiutori(poate meseria asta mai cere si chemare, si studiu), mai si inseala. Aveti in Gorj un exemplu „demn” de o carte a recordurilor negativa: o anume Diana Luca, care si-a „castigat” investitia initiala de la Artego, mintindu-i pe directorii de acolo ca ii trebuie banii pentru mama bolnava de cancer. Asta dupa ce trecuse de faza cu prezentarea de fotografii care nu-i apatineau, practica continua. Sa mai punem la socoata si uneltele in ale genului de care l-a debarasat pe un renumit artist fotograf din Targu Jiu, Teodor Dadalau, dupa ce acesta a dat-o afara din apartament?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *