Tânăra înjunghiată în centrul municipiului Miercurea Ciuc a murit. Fostul concubin va fi acuzat de omor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tânăra care a fost înjunghiată la începutul lunii noiembrie în centrul municipiului Miercurea-Ciuc, a decedat, în urmă cu câteva zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, iar fostul său concubin, acuzat de comiterea faptei, va fi judecat pentru omor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, prim procurorul adjunct Dan Gîlcescu, a precizat luni, decembrie  pentru AGERPRES, că procurorul de caz a dispus efectuarea necropsiei şi, după ce va fi comunicat rezultatul, încadrarea faptei se va schimba, din tentativă de omor, în omor.

Victima în cauză a decedat la spital, urmează ca în urma certificatului de necropsie să se procedeze la schimbarea de încadrare juridică şi aducerea la cunoştinţă a inculpatului a noii încadrări„, a precizat prin procurorul adjunct Dan Gîlcescu.

În data de 4 noiembrie, o tânăra de 22 de ani, din localitatea Lunca de Jos a fost înjunghiată cu un cuţit în zona gâtului şi a corpului de un bărbat de 33 ani, din localitatea Cozmeni. La sosirea poliţiștilor, agresorul părăsise locul faptei, însă a fost prins în scurt timp,  în prezent aflându-se în arest.

„La data de 4 noiembrie 2022, în jurul orei 10:06, polițiștii harghiteni au fost sesizați, prin intermediul numărului unic de urgență 112, despre faptul că o femeie ar fi fost agresată, în municipiul Miercurea Ciuc.
Echipa operativă de cercetare, însoțită de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, care s-a deplasat la fața locului, au constatat că o tânără de 22 de ani, din localitatea Lunca de Jos, a fost înjunghiată, cu un cuțit, în zona gâtului și a corpului, de fostul său concubin, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Cozmeni, care părăsise locul faptei.
În scurt timp acesta a fost identificat de oamenii legii și condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.
În urma administrării probatoriului, de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, la ora 16:00 persoana a fost reținută și depusă în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, formulându-se, în același timp, propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Harghita a emis, pe numele agresorului, la data de 4 noiembrie 2022, ora 19:30 , un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, faptă prev. și ped. de art.32 alin ( 1) Cod Penal, raportat la art.188 alin.(1) Cod Penal.”, informa la acea dată IPJ Harghita.

Nefericitul eveniment s-a petrecut în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în faţa Palatului Administrativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy