Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

TUPEU GROSOLAN! Budapesta cere dizolvarea unei asociații românești care luptă contra folosirii limbii şi simbolurilor maghiare în instituțiile statului român

Preşedintele Fundaţiei Observatorul Secuiesc, Zsolt Árus a cerut în instanţă dizolvarea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), care a deschis mai multe procese împotriva folosirii limbii şi simbolurilor maghiare, transmite agenția ungară de presă MTI.

Potrivit MTI, Árus a oferit detalii despre acest demers în cadrul unei conferinţe de presă de la Gheorgheni, declarând că a depus acţiunea la Judecătoria Secorului 3, care a emis actul de înfiinţare, cerând dizolvarea asociaţiei. Acesta susţine că şi-a motivat cererea prin faptul că asociaţia fondată de blogger-ul Dan Tănasă nu îşi îndeplineşte prevederile hotărârii de guvern (HG) privind activitatea asociaţiilor şi specificările din propriul statut.

Zsolt Árus este de părere că dacă s-ar reuşi dizolvarea, pe cale juridică, a ADEC, atunci acea sentinţă ar putea fi un motiv de redeschidere a fiecărui proces pe care asociaţia l-a iniţiat împotriva limbii maghiare şi a simbolurilor maghiare.

Agenția de presă ungară MTI mai scrie că, potrivit portalului instanţelor din România ADEC a deschis peste 160 de procese în primul rând împotriva consiliilor locale şi instituţiilor publice din Ţinutul Secuiesc pentru folosirea steagului secuiesc sau unguresc, precum şi în cazul inscripţiilor în limba maghiară. Majoritatea proceselor au fost câştigate de către asociaţia lui Tănasă.

Curat democratic, nu-i așa? Pentru că-i oblig să respecte Constituția României liderii maghiari, sprijiniți de Budapesta, vor să-mi închidă gura. Dacă ar putea m-ar băga în pușcărie, așa cum au făcut alții înaintea lor cu românii din Transilvania.

Evident, inițiativa Fundaţiei Observatorul Secuiesc și a lui Zsolt Árus este venită de la Budapesta, știut fiind faptul că activitatea mea de aplicare a legii în cele două județe irită foarte mult atât conducerea UDMR cât și însărcinații Budapestei cu obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc.

Árus Zsolt István alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Dacă tot e atât de vocal și dacă tot a primit sarcină să mă hărțuiască, îl provoc public pe Zsolt Árus să spună opiniei publice din ce fonduri este finanțată Fundaţia Observatorul Secuiesc. Înainte să mă apuc să sap și să fac publice niște informații fac apel la onoarea lui Árus și îi cer public să spună de unde are bani ca să mă hărțuiască.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei

Sursa: dantanasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *