Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

TUPEU GROSOLAN! Budapesta cere dizolvarea unei asociații românești care luptă contra folosirii limbii şi simbolurilor maghiare în instituțiile statului român

Preşedintele Fundaţiei Observatorul Secuiesc, Zsolt Árus a cerut în instanţă dizolvarea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), care a deschis mai multe procese împotriva folosirii limbii şi simbolurilor maghiare, transmite agenția ungară de presă MTI.

Potrivit MTI, Árus a oferit detalii despre acest demers în cadrul unei conferinţe de presă de la Gheorgheni, declarând că a depus acţiunea la Judecătoria Secorului 3, care a emis actul de înfiinţare, cerând dizolvarea asociaţiei. Acesta susţine că şi-a motivat cererea prin faptul că asociaţia fondată de blogger-ul Dan Tănasă nu îşi îndeplineşte prevederile hotărârii de guvern (HG) privind activitatea asociaţiilor şi specificările din propriul statut.

Zsolt Árus este de părere că dacă s-ar reuşi dizolvarea, pe cale juridică, a ADEC, atunci acea sentinţă ar putea fi un motiv de redeschidere a fiecărui proces pe care asociaţia l-a iniţiat împotriva limbii maghiare şi a simbolurilor maghiare.

Agenția de presă ungară MTI mai scrie că, potrivit portalului instanţelor din România ADEC a deschis peste 160 de procese în primul rând împotriva consiliilor locale şi instituţiilor publice din Ţinutul Secuiesc pentru folosirea steagului secuiesc sau unguresc, precum şi în cazul inscripţiilor în limba maghiară. Majoritatea proceselor au fost câştigate de către asociaţia lui Tănasă.

Curat democratic, nu-i așa? Pentru că-i oblig să respecte Constituția României liderii maghiari, sprijiniți de Budapesta, vor să-mi închidă gura. Dacă ar putea m-ar băga în pușcărie, așa cum au făcut alții înaintea lor cu românii din Transilvania.

Evident, inițiativa Fundaţiei Observatorul Secuiesc și a lui Zsolt Árus este venită de la Budapesta, știut fiind faptul că activitatea mea de aplicare a legii în cele două județe irită foarte mult atât conducerea UDMR cât și însărcinații Budapestei cu obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc.

Árus Zsolt István alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Dacă tot e atât de vocal și dacă tot a primit sarcină să mă hărțuiască, îl provoc public pe Zsolt Árus să spună opiniei publice din ce fonduri este finanțată Fundaţia Observatorul Secuiesc. Înainte să mă apuc să sap și să fac publice niște informații fac apel la onoarea lui Árus și îi cer public să spună de unde are bani ca să mă hărțuiască.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei

Sursa: dantanasa.ro
5 comentarii la “TUPEU GROSOLAN! Budapesta cere dizolvarea unei asociații românești care luptă contra folosirii limbii şi simbolurilor maghiare în instituțiile statului român

 1. Elena Irina Aszalos

  Bravo Dan Tanasa,de ce nu stim care este raspunsul institutiilor statului nostru roman la asa o provocare tradatoare a unei etnii care se bucura aici in Romania de toate drepturile,dar aceasta etnie maghiara ( ca secui nu mai sunt) este finantata de ungaria care ii finanteaza ilegal.Alooo mister helvig,se aude?sAU DORMI SI TU CA SI PRESEDINTELE SI VA SIMTITI CONFORTABIL IN TIMP CE ROMANII SUNT HARTUITI IN TARA LOR DE ALOGENII VENITI DIN MONGOLIA?

  Raspunde
 2. Elena Irina Aszalos

  Sunt f. curioasa cum ar trata ungurii din Ungaria folosirea de catre comunitatile romanesti de la ei din Ungaria a limbii romane si insemnelor romanesti .Stiu precis ca ROMANII DIN Ungaria nu au voie nici sa vorbeasca pe strada sau in casa in limba romana.Domnul Tanasa si asociatia lui ar trebui sprijiniti de statul roman mai ales ca este vorba de respectarea Constitutiei pe care maghiarii nu o respecta de loc si ei nu vor sa inteleaga,nu vor,si nu o sa vrea vreodata sa recunoasca Statul Roman National Unitar,si spera intr-o tradare.Tradarea cea mai mare este ca acceptam UDMR, ca partid desi este interzisa constituirea unui partid pe criterii etnice. De aici pleaca gresala,cind accepti prostii din acestea impotriva legii trebuie sa te astepti si la tradari..Tradatorul ponta care a tradat USL si prima vorba a lui a fost sa cheme UDMR la guvernare desi acest partid este toxic,balama pt,golanii,si impotriva intereselor Romaniei si ale cetatenilor romani (inclusiv cetateni romani de etnie maghiara care sunt mintiti si tradati de tradatorii naimiti de la Budapesta.Daca ponta tradatorul ar fi respectat ideile USL plavanul nu ar fi fost presedinte acum .

  Raspunde
 3. octavian căpățină

  A legitimate question

  … To what good and to whom serves a State with no ethnic substance of its own, organised and structured only and only on the ideology and culture of hatred against other peoples? A state that raised the intolerance to the principle and reason of being. A state that committed the first genocide in modern Europe. A state that was the first bolshevik state in Europe by its own will. A state that was the first national socialist one, the first fascist one, but more fascist than any other. An anti-Semitic state, that through its bestiality stunned even the Nazis. A state that used to print and place false currency on the western markets. A state that committed the most bestial crimes during the Second World War, the only one that applied the final solution in its entirety. A state of racial hatred and absolute intolerance and of two ethnocides in Transylvania!…

  To whom else besides the Moscow is useful the presence of this poisoned pawn in NATO and EU?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *