Județul Harghita, participant activ la programele Comitetului European al Regiunilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, Consiliul Județean Harghita a organizat atelierul intitulat Provocările educației digitale.
Evenimentul scoate în evidență rolul administrațiilor regionale și locale în scopul aplicării cât mai eficiente a Planului de acțiune pentru digitalizarea educației 2021-2027 al Comisiei Europene.
Pandemia a cauzat serioase probleme sistemelor tradiționale de învățământ, mai ales în regiunile mai puțin dezvoltate unde școlile și familiile nu dispun de echipamente digitale corespunzătoare.
În scopul găsirii unei soluții pe termen lung, prin colaborare politică și programe de finanțare, Uniunea Europeană sprijină statele membre. UE dorește să contribuie la crearea unui spațiu european al educației, acordând atenție rezultatelor, mobilității educaționale, valorilor comune și facilitarea recunoașterii transfrontaliere a diplomelor.
Conferința internațională a fost moderată de Winkler Gyula, europarlamentar, membru al Direcției generale pentru educație și cultură (CULT) din cadrul Parlamentului European. Au participat: Kovács Irén, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, Bocskor Andrea, europarlamentar, vicepreședintele CULT din cadrul Parlamentului European, Markku Markkula, membru și fost președinte al Comitetului European al Regiunilor,  Georgi Dimitrov, director adjunct al Direcției Generale pentru educație și cultură al Comisiei Europene, Csák László, expert politici europene, respectiv Borboly Csaba, raportor în cadrul Comitetului European al Regiunilor.
Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita în calitate de gazdă a evenimentului i-a salutat pe invitați și cei care s-au alăturat acestuia prin intermediul mediului virtual.
În calitate de membru al Comisiei pentru educație (SEDEC) din cadrul Comitetului Regiunilor m-am ocupat de numeroase aspecte care au legătură cu educația, tineretul și dezvoltarea abilităților. Fiecare elev trebuie să aibă acces la resursele din educație și la noile tehnologii indiferent de stadiul de școlarizare, mediul socio-economic sau zona geografică din care provine. Strategiile educaționale și politicile de formare trebuie să fie aliniate la realitățile regionale și locale, respectiv trebuie luate măsuri în ceea ce privește parteneriatele dintre educație, economie și cercetare”, a afirmat raportorul.
Workshop-ul pe tema digitalizării educației poate fi urmărit AICI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy