Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un al doilea angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19

Foto: credere.ro

 

În cursul după-amiezii zilei de 28.07.2020, un al doilea angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19. În această dimineaţă Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanşat ancheta epidemiologică pentru a identifica şi izola contacţii direcţi.

Precizăm că prin Decizia nr 17 din data de 14.05.2020 emisă de preşedintele Tribunalului Harghita, publicată pe portalul instanţelor de judecată la adresa http://portal.just.ro/96/Documents/Acte%202020/Decizia%20nr.17-2020%20revenire%20activitate%20HARGHITA.pdf şi afişată la intrarea în sediul instanţei, s-au stabilit regulile de desfăşurare a activităţii pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2, în condiţiile reluării în parametrii normali a activităţii instanţei începând cu data încetării stării de urgenţă, instituindu-se, printre altele şi obligativitatea de se a purta echipament de protecţie, respectiv mască de protecţie care să acopere nasul şi gura, pentru personalul Tribunalului Harghita, pentru personalul de pază şi pentru orice persoană care are acces în sediul instanţei.

Urmare a acestei decizii în toate sălile de şedinţă, în arhive şi registratură s-au montat panouri de protecţie din plexiglas şi s-a dispus măsurarea temperaturii corporale, prin utilizarea unui dispozitiv digital de măsurat, cu infraroşu, non-contact, limita maximă admisibilă pentru accesul în sediul instanţei fiind stabilită la 37,3 °C.

De asemenea mai precizăm că încă de la începutul pandemiei s-au montat la intrarea în sediul instanţei şi pe holuri, dispozitive cu dezinfectant, se fac dezinfecţii repetate în toate spaţiile, se aerisesc sălile de şedinţă şi toate birourile şi, în general, se iau toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2.

Începând cu data de 01.08.2020 când începe vacanţa judecătorească activitatea instanţei va fi limitată la judecarea cauzelor urgente.

Ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, în sensul evitării prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesar, limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectă a măştilor de protecţie, transmite într-un comunicat de presă președintele Vâga Sonia.​

Amintim că, în data de 22 iulie, un angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Harghita. La acea dată Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanşat ancheta epidemiologică fiind identificaţi contacţii direcţi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.