Un bărbat rătăcit la cules de ciuperci, găsit de salvamontiști în stare gravă de hipotermie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un bărbat care plecase la cules ciuperci miercuri după-amiază a fost găsit în stare gravă de hipotermie, posibil și victima unui atac ușor de urs, de către salvamontiști joi dimineața.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Ciuc, bărbatul a plecat miercuri la cules ciuperci în jurul orei 12:00. La un moment dat, acesta și-a anunțat soția că s-a rătăcit și nu mai poate continua deplasarea. Alarmată de situație, soția a contactat autoritățile, iar alerta a fost emisă cu câteva minute înainte de miezul nopții.

În timpul nopții, doi piloți de drone ai echipei Salvamont Ciuc și echipa canină din Odorheiu Secuiesc au intervenit în căutarea bărbatului dispărut în zona Crișeni. Eforturile echipelor de salvare au dat roade, iar victima a fost localizată la ora 4:15 dimineața.

Bărbatul era conștient, dar într-o stare gravă de hipotermie și prezentând semne ale unui posibil atac ușor de urs. Echipa Salvamont i-a acordat primul ajutor și l-a transportat rapid la ambulanță. Ulterior, acesta a fost dus la spitalul de urgență din Cristuru Secuiesc pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy