Erősen kihűlt állapotban találtak meg a hegyimentők egy gombászó férfit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy szerda délután gombászni indult férfit csütörtök reggel súlyos, hipotermiás állapotban találtak meg a hegyimentők, aki valószínűleg egy enyhe medvetámadás áldozata is lett.

A Csíki hegyimentők Facebook oldalán közzétett bejegyzés szerint a férfi szerdán 12 óra körül ment gombászni. Egy bizonyos ponton értesítette a feleségét, hogy eltévedt, és nem tudja folytatni az útját. A feleség a helyzettől megijedve felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, és éjfél előtt néhány perccel kiadták a riasztást.

Az éjszaka folyamán a Csíki Hegyimentő csapat két kereső drónt kezelő kollégája a székelyudvarhelyi mentőkutyás egységgel közösen az elveszett gombászó segítségére sietett Kőrispatak környékére. A keresés eredményes volt, az áldozat hajnali 4:15-kor került elő, eszméleténél volt, de súlyos hipotermiás állapotban, feltehetően egy enyhébb medvetámadás nyomait viselve magán. A hegyimentők elsősegélyben részesítették és a székelykeresztúri sürgősségi kórházba vitték további ellátásra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy