Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un echipaj al ISU Harghita participă la Vigorous Warrior 19

În perioada 08-12 aprilie, peste 300 de pompieri-salvatori, medici, paramedici, asistenți și voluntari, alături de 1500 militari români și străini, participă la Vigorous Warrior 19, cel mai mare exercițiu medical multinațional din istoria Alianței Nord-Atlantice.

ISU Harghita participă la acest exercițiu o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), cu echipajul aferent.

Co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din România, exercițiul cuprinde simularea acțiunilor cu 39 de națiuni și parteneri NATO, diverse componente aeriene, terestre și navale, precum și participarea a 10 organizații civile.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și celelalte structuri aflate în coordonarea departamentului sprijină eforturile Ministerului Apărării Naționale și ale celorlalte state implicate în acțiunile de acordare a asistenței medicale de urgență victimelor, în cele trei locații stabilite pentru organizarea lor: București, Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu și Constanța.

Sursa: IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Mai multe detalii: https://bit.ly/2VxYiro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.