Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vești bune! Ursulețul din Subcetate va fi relocat în curând la sanctuarul de la Zărnești

Ursul de mici dimensiuni, care de mai bine de două săptămâni coboară în comuna Subcetate după hrană, va fi relocat în următoarele zile la Rezervația De Urși Libearty Zărnești.

Ordinul de relocare semnat de ministrul Mediului a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Ieri (luni)  a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de relocare, urmând ca astăzi (marți) APM  Harghita să emită autorizația de relocare.”, a transmis Vasile Rusu, primarul comunei Subcetate.

Primarul a precizat că ursulețul a creat destule probleme în comună. În ultima perioadă a făcut pagube la doi stupi, a omorât 25 de găini și a sărit pe capota unei mașini.

„Dacă este și autorizația de relocare, zilele următoare, sper cât mai curând, se va face relocarea ursului la sanctuarul de la Zărnești.”, a conchis primarul Vasile Rusu.

Pentru mai multe detalii citiți și Harghita: Ursuleț bătut și hăituit. Se așteaptă Ordin de ministru pentru a fi relocat

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *