Veteranii de război vor primi luna aceasta ajutorul anual de la Casa Națională de Pensii

0

Articol disponibil în: Română

Casa Națională de Pensii Publice anunță plata, în luna decembrie 2015, a ajutorului anual pentru veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război.

În conformitate cu prevederile art. 16, lit.g din Legea nr.44/1994, veteraniide război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afaraserviciului ordonat care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentrunevoi casnice.

Acest ajutor se majorează anual prin hotărâre deguvern. Anul acesta, în temeiul HG nr. 951/2015, cuantumul ajutorului crește de la 300 lei la 335 lei pentru fiecare beneficiar.

Președintele CNPP, doamna Ileana CIUTAN, precizeazăcă aceste drepturi se achită printr-un mandat separat de cel prin care se achită indemnizația cuvenită lunii decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy