Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Urs care se hrănea din tomberoane, îndepărtat de jandarmi și polițiști

Marți, 9 martie, în jurul orei 05:50,  jandarmii au fost anunţaţi în legătură cu prezenţa unui urs de talie mică la periferia municipiului Gheorgheni. 

„La ora 05:52, un bărbat a anunțat prezența unui urs în apropierea zonei industriale de la marginea municipiului Gheorgheni, situată pe strada Nicolae Bălcescu. La fața locului a fost trimis un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm. Ursul era prezent în acea zonă și se hrănea din tomberoanele în care se pare că se aflau și resturi de mâncare. În sprijinul primului echipaj au sosit mai multe patrule, formate din jandarmi și polițiști, care au trecut la izolarea și îndepărtarea ursului în afara zonelor locuite ale orașului. La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD.”, transmite IJJ Harghita.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acțiunea a durat aproximativ 1 oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente.

IJJ Harghita reamintește oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.