A XI-a ediţie a campaniei Donează sânge! Salvează o viaţă! – Acţiune comună a Patriarhiei Române şi Jandarmeriei Române

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Donare sangeJandarmii harghiteni se alătură acțiunii comune a Patriarhiei Române și Jandarmeriei Române. În perioada 23- 27 mai a.c.,jandarmii vor dona sânge în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, în municipiile Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc.

Nu ne aflăm la prima campanie de acest fel, iar în urma campaniilor derulate de-a lungul timpului, fie ca parte a unor campanii desfășurate la nivel național,ori inițiate pe plan local împreună cu directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, mai mulți jandarmi harghiteni au devenit donatori onorifici. Deasemenea la solicitarea unor persoane fizice,ori chiar a conducerii centrului am donat viață pentru persoane care aveau mare nevoie de sânge,la un moment dat.
În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.
Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.
Prima acţiune de donare de sânge din cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei, la care vor participa jandarmi voluntari din unităţile aflate în Miercurea Ciuc, va avea loc la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, luni 23 mai 2016, începând cu ora 08:00.
Jandarmii harghiteni vor dona sânge și în cadrul punctelor de lucru din municipiul Odorheiu Secuiesc-marți,24 mai- și din municipiul Gheorgheni-miercuri, 25 mai a.c..

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

afis donare sange

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy