Véradás- a Román Csendőrség és a Román Patriarchátus közös akciója

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Donare sangeHargita megye csendőrei is csatlakoznak a Román Csendőrség és Román Patriarchátus közös akciójához. Május 23- 27 között véradásban vesznek részt a Hargita Megyei Vérközpontokban Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen.

Nem ez az első ilyen jellegű országos vagy helyileg megrendezett kampány, amelyben részt veszünk, több csendőr már tiszteletbeli véradónak számít. Többször adtunk vért a vérközpont vagy magánszemélyek kérésére. Május 23- 27 között országos méretű véradó programra kerül sor, amely a XI. kiadásához érkezett.

A „Ments meg egy életet vért adva!” elnevezésű kampány a romániai kórházak valódi vérszükségletére szeretné felhívni a figyelmet, tudatosítani szeretné az emberekben a véradás fontosságát. Ezzel a humanitárius módszerrel sikerült 8 ezer liter vért begyűjteni.

Az első véradási akcióra Csíkszeredában kerül sor május 23- án, hétfőn a Vérközpont székhelyén, reggel 8 órától.

24- én, kedden, Székelyudvarhelyen, 25- én, szerdán, pedig Gyergyószentmiklóson kerül sor a véradásra, a Vérközpont munkapontjain.

Információs és Közszolgálati Iroda

 afis donare sange

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy